Gevulde puntpaprika’s met cannelinibonen en zwarte olijven



Puntpaprika’s met een robuuste vulling
Wie een recept zoekt van een gezond vegetarisch gerecht dat ook nog eens fantastisch smaakt, dan hoef je niet verder te zoeken! De zoete puntpaprika’s zijn door de dunne huid snel gaar in de oven. Een ander voordeel is dat de velletjes beter worden verdragen door de maag (als je daar gevoelig voor bent). Paprika’s zijn ook een rijke bron van o.a. vitamine A en C.

De aubergine wordt geroosterd, gepureerd en op smaak gebracht en vormt de basis van de puntpaprika’s. Daar bovenop komt een mengsel van zwarte olijven, cannelinibonen (zorgen voor vezels en geven een vol gevoel) en amandelen. De olijven brengen balans in de zoete smaak van de paprika’s en amandelen.

Cannelinibonen een goede bron van vezels
Waarom is het nu zo belangrijk om dagelijks te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt en hoeveel heb je dan nodig? Hier lees je alles over vezels.

Manchego
Over de vulling strooi je geraspte manchego kaas. Dit is een Spaanse rauwmelkse schapenkaas.

Variëren
Ik nam cannelinibonen, maar je kunt natuurlijk elk andere soort bonen nemen: kidney, linzen, bruine- en witte bonen, kievietsbonen, borlottibonen, kikkererwten, noem maar op… Wil je weten hoe je bonen kookt en lezen over andere interessante feiten? Lees hier dan verder over peulvruchten.

Gezonde olijven
Wist jij dat olijven heel gezond zijn? Verder lezen over olijven.

Gevulde puntpaprika’s met cannelinibonen en zwarte olijven

Genoeg voor 4 personen (met een kleine salade erbij)

Benodigdheden: (1 tl. = 5 ml. en 1 el.= 15 ml.)
  • 5 rode puntpaprika’s, overlangs gehalveerd, zaadlijsten eruit
  • 1 blikje cannelinibonen van 300 gram, afgespoeld of 200 gram zelf gekookte bonen
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 gram blanke amandelen, grof gehakt
  • 100 gram zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 100 gram geraspte manchego kaas (of een andere volsmakende halfharde kaas)
  • 1,5 tl. paprikapoeder (edelsüsz)
  • zout of zeekraalzilt (gedroogde zeekraal, verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels)
  • 1 tl. tijm en 2 tl. majoraan
  • 2 tl. balsamico azijn
  • 1 el. olijfolie

Bereiding:

Prik de aubergine op enkele plaatsen in en leg in een schaal in de oven op 200 graden C. en rooster in 45 minuten tot de aubergine gaar is. Laat de aubergine even afkoelen en trek het vel eraf en pureer (of snijd heel fijn) en breng op smaak met de olijfolie, balsamico azijn, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout of zilt, peper, majoraan en paprikapoeder. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg de paprika’s naast elkaar met de velkant naar beneden en verdeel de auberginepuree over de paprika’s. Beleg met de bonen, olijven, amandelen en bestrooi als laatste de kaas erover. Plaats in een voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Eet er een kleine groene bladsalade bij.





Reacties