vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatief - gewichtsconsulente - broodbakken - groentetuintje - voeding - sport
Non-mover,
low-mover en high-mover… Dit zijn geen verhuizers, maar zo worden de
verschillende type sporters onderverdeeld en pas je de oefeningen op aan. Vorig jaar was ik,
tijdens mijn opleiding Fitnessinstructeur A nog een non-mover. Maar ik mag mijzelf
nu toch wel een low-mover noemen. In de eerste les van de cursus
bootcampinstructeur, krijgen we veel theorie, bewegingsleer, houding, analyseren
we elkaars houding en bedenken we vervolgens oefeningen om die houding te
verbeteren.
De bootcamp die wij kennen, is overgewaaid van het
Amerikaanse leger. Soldaten kregen een intensieve training om snel resultaat te
behalen. Het hele lichaam wordt getraind, elke spiergroep aangesproken door in weer en wind in de buitenlucht samen te
werken...doorzetten, grenzen verleggen, kracht, conditie en discipline opbouwen, om individuen tot een hechte groep te vormen. In
de bootcamplessen die wij hier kennen, komt dit allemaal terug, maar ook met
wat ‘fun’. Daarmee wil ik niet zeggen, dat een bootcamptraining een gezellig
theekransje is. Mensen die een bootcamptraining volgen, willen trainen en
daarbij de dagelijkse dingen even vergeten. Een training moet dus leuk en zeker
ook uitdagend zijn.
Leuk om theorie te krijgen en te leren van echte
doorgewinterde bootcampinstructeurs / personal trainers. Tijdens deze eerste
cursusdag, hebben we maar een half uur praktijk (sporten dus). Daarbij krijgen
we van te voren, met een lach, de mededeling: “jullie gaan helemaal stuk”. Daar
kreeg de trainer, bleek later, gelijk in…
Drie dagen spierpijn, maar ik was niet (zoals vorige keer)
de non-mover van de klas! Tijdens de volgende cursusdag, krijgen we 2 ½ uur
praktijk. Dit wordt een zware training met vooral loopscholing. We horen dat we
ter voorbereiding voldoende eten en sportdrank moeten meenemen. De vorige
training vond ik al zwaar… laat staan een training van 2 ½ uur. De laatste
cursusdag in het Amsterdamse bos bestaat alleen uit praktijk. Dan nemen we wel
een stel extra (sport)kleding mee, anders vertrek je daarna zo vol modder naar
huis…
Ondertussen heb ik op mijn werk te horen gekregen dat ik een
vast contract krijg. Het duurde even, het ging van wel naar niet… maar hij is
binnen! Nou ja, ik heb nog niks gezien, maar dat komt vast in orde voor het nieuwe
schooljaar weer van start gaat. Ongelofelijk dat ik nog maar anderhalve week
moet werken tot de zomervakantie. Het jaar is zo snel gegaan… ik zie mezelf nog
rondlopen bij de afsluiting van vorig schooljaar.
Vandaag een makkelijk recept om tijdens het WK te maken: gevulde
oranje paprika’s.
Hiervoor heb je nodig: 2 (oranje) paprika’s, 1 blikje
kidneybonen, 1 blikje maïs, stukje prei, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel
cajunkruiden, peper & zout, 1 eetlepel olijfolie, 2 dl groentebouillon.
Zo maak je het: snijd de (gewassen) oranje paprika’s in de
lengte door en verwijder de zaadjes. Laat de kidneybonen en maïs uitlekken.
Snijd het stukje prei fijn en was het goed. Meng de maïs, kidneybonen, prei, cajunkruiden,
peper, zout, teentje (geperst) knoflook en de olie. Verdeel het mengsel over de
oranje paprikahelften. Breng de bouillon in een pan aan de kook. Zet de
paprikahelften in de pan en laat ze met een deksel op de pan, op een zacht
vuur, in ongeveer 15 minuten heet worden. Lekker om te eten met bijv. rijst.
Reacties