dinsdag 10 januari 2012

Zelfgemaakte chocoladepasta


Te lekker....
Gelezen in ‘Le Magazine’ tijdschrift van La Place: zelfgemaakte chocoladepasta. Een waarschuwing is op zijn plaats. Heb je eenmaal deze chocoladepasta gegeten dan wil je, volgens Dominique Persoone, de chocolatier die het recept ontwikkelde, nooit meer een potje van de supermarkt!

Met glucose of honing
In het recept wordt glucose of honing gebruikt. De glucose is online te bestellen bij div. webwinkels. Ik ben het ook tegengekomen bij kookwinkels.

Zelfgemaakte chocoladepasta, voor 350 gram

Benodigdheden:
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml. room
  • 100 gram glucose of acaciahoning
  • 100 gram donkere chocolade (min. 70%)
  • 50 gram gezouten boter
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Schenk de room in een pannetje, voeg vanillemerg en stokje toe en breng langzaam aan de kook. Haal het stokje uit de room en voeg de glucose of honing toe. Giet de hete room op de gebroken stukjes chocolade en roer goed door tot de chocolade is gesmolten. Snijd de boter in blokjes en roer door de chocolade tot het glad is. Doe in een glas of potje en laat op kamertemperatuur stollen. Bewaar de pasta goed afgesloten in de koelkast.

2 opmerkingen:

Alain Claessens zei

zopas glucose besteld en dat blijkt maïssiroop te zijn.

Anoniem zei

vraag maar bij de banketbakker voor glucose, moet je wel een bakje meenemen