Luxe cocktail canapés
Deze feestelijke borrelhapjes zien er heerlijk uit en de benodigdheden zijn niet ingewikkeld. Eigenlijk zijn het geen canapés, want dat zijn broodrondjes. In dit geval zijn er ronde crackers gebruikt. Maar als je wilt, kun je uit geroosterde boterhammen rondjes steken en beleggen. Bij de Jumbo en sommige bakkers verkopen ze ook smalle ronde broden, die je hier prima voor kunt gebruiken.Variaties
Neem (room)paté (om strepen te spuiten), augurkjes, chutney, perzik, makreel, haring, gerookte forel, paling, een dotje (wasabi)mayonaise op de gerookte vis, een plakje blauwschimmelkaas met een partje mandarijn en een walnoot of pecannoot. Je kunt ook de komkommer vervangen voor een plakje rammenas of radijsje. Het is ook lekker om blauwschimmelkaas of een andere pittige kaas zoals gruyère of oude kaas te raspen en te mengen met boter of een naturel roomkaas.Cocktaildrankjes en -hapjes
Op deze pagina vind je nog meer recepten van heerlijke feestelijke hapjes en drankjes:http://irenekookt.blogspot.nl/2012/12/cocktails-champagne-3-x.html
http://irenekookt.blogspot.nl/2011/12/kerstcocktail.html
http://irenekookt.blogspot.nl/2009/12/borrelhapjes-drankjes.html
Cocktail canapés
24 stuks
- 24 ronde crackers (ik neem Verkade crackers kaas/uien, de spelt-sesamcrackers zijn ook heerlijk)
- Voor de ei/komkommer/garnalen/kruidencrackers:
- Zachte boter om te smeren
- 4 hardgekookte eieren
- ¼ komkommer, in plakken gesneden
- 50 gram gepelde garnalen (Hollandse of roze)
- Een takje peterselie of een toefje dille
- Voor de roomkaas/zalm/aspergecrackers:
- Ca. 180 gram roomkaas (zoals Philadelphia kruidenkaas), losgeroerd
- 50 gram stukjes gerookte zalm
- 1 blikje aspergepunten, 100 gram uitgelekt (je kunt ook verse groene gekookte asperges nemen)
De bereiding:
- Besmeer 12 crackers met boter en beleg ze met een plakje ei, een half plakje komkommer, een gepelde garnaal en een toefje peterselie of dille.
- Spuit op de 12 andere crackers de losgeroerde kaas met een spuitzak op de crackers. Beleg met een rolletje of plakje zalm en een aspergespunt.
Reacties