zondag 12 juni 2016

Witte kool salade met sinaasappel & yoghurtdressingZo lust ik rauwe witte kool wel!
De beste witte koolsalade krijg je als je het witte kooltje heel fijn raspt en dan mengt met een friszoete dressing. Die zet je enkele uren in de koelkast. Mmmm lekker als bijgerecht. Bijvoorbeeld een bbq. Ik at het bij pulled pork. Zelf gemaakt natuurlijk. Een Boston Butt werd de hele dag slowcooked gegaard op lage temperatuur op de bbq. Erbij maak je een vrij zure saus van appelazijn, bruine suiker en ketchup. De combinatie van de pulled pork, koolsla en 'tangy' saus is heel geslaagd te noemen! Maar kan ook bij gebakken vis of garnalen.

Zo maak je het:

Rasp een wit kooltje (het harde hart haal je eruit) zo fijn als mogelijk. Ik nam de keukenmachine. Meng met de dressing. Die maak je van: 6 el. magere yoghurt, 4 grote el. volle mayonaise. 1 volle el. ahornsiroop (of neem suiker, maar ietsje minder dan 1 el.), 2 tl. Franse Dijon mosterd, scheut worcestershiresaus en zout (mag best wat hebben).
Neem een grote sinaasappel en rasp de helft van de oranje schil en roer door de dressing. Schil de sinaasappel nu dik met een scherp mes, zodat de witte schil eraf is. Halveer 2 x. Snij nu van elke kwart, de witte vliezen eraf. Snij doormidden en in kleinere stukken. Meng door de salade. Plaats afgedekt in de koelkast en laat enkele uren staan.

Geen opmerkingen: