vrijdag 24 juni 2016

Rond de Markthal in Rotterdam en tips voor een bezoek aan RotterdamDe Markthal in RotterdamHoewel ik nu ruim 20 jaar niet meer in Rotterdam woon, blijft het toch mijn stad! En het blijft fijn om de stad te bezoeken. En Rotterdam wordt ook steeds mooier en leuker. Neem het gebied rond de Markthal. Wat heb je allemaal in de buurt? Je steekt de straat over en loopt de sfeervolle Oude Haven in. Met leuke terrasjes en restaurants. Als je eens in de buurt bent, dan moet je eens een margarita drinken op het terras bij Popocatepetl. Dit Mexicaanse restaurant zit hier alweer heel wat jaren.

Wat is er nog meer te zien?
Het gebied rond de markthal is ook de moeite waard. Ruim opgezette borders met oneindige bossen lavendel. De fantastische zaterdagmarkt met de vele kramen. De verse patat van Bram Ladage. De viskramen met alle vis, schaaldieren, etc. die je maar kunt verzinnen. Mooie fruit- en groente, bloemen, kruiden, kleding, etc. etc.

Je kunt doorsteken naar de Meent en onderweg alle leuke zaakjes bekijken waar je dan langs komt als je loopt via de Botersloot en Pannekoekstraat. Op de Meent zelf vind je vele eetzaken, zoals Dudok. Daar koop je ook heerlijke taarten. Of je loopt de Hoogstraat af en loopt zo de Beurstraverse in (wat de Rotterdammers De Koopgoot noemen). Vanuit de Beurstraverse loop je onder de weg door en komt bij de Bijenkorf uit. Vlak achter de Coolsingel staat ook alweer jarenlang de Italiaanse broodjeskraam Panini. Door Iens tot beste broodjeszaak gekroond!

Via de Aert van Nesstraat kom je uit bij ijssalon Capri, met heerlijk Italiaans ijs. Het Schouwburgplein heeft comfortabele zitbanken, waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Rondom vele restaurants. Bij Floor zit je voor een hapje & drankje goed buiten in de tuin.

De Markthal zelf...
Toen ik nog in Rotterdam woonde, haalde ik mijn vlees altijd bij de Groene Weg. Een biologische dynamische slager. Die kun je nu vinden in de Markthal. Maar ook de stands met kruiden en specerijen, olijven, thee, koffie, heel veel tropisch fruit, vis, eetkraampjes, een grote Chinese kookwinkel die veel producten verkoopt om mee te koken, een kookwinkel, een slijter, Italiaanse producten (zie foto), donuts (zie foto), worsten, olijfolie, en alle andere stands die ik nu vergeet!

Dus ga binnenkort eens een dagje shoppen in Rotterdam!

Nog meer tips vind je hier:
http://www.elleeten.nl/Hotspots/Nieuwe-restaurants-lunch-cafe-in-Rotterdam-2015
http://www.meent.nl/restaurants/
https://www.couverts.nl/restaurant/rotterdam
http://dailylin.nl/uit-eten-rotterdam/

Geen opmerkingen: