Drie in de pan... van Liesbeth

Drie in de Pan
Deze week weer een ouderwets recept, maar “in een nieuw jasje”. Gezonder en minder calorierijk dan het oorspronkelijke recept. Een heerlijk en prima alternatief voor de ouderwetse kleine, dikke pannenkoekjes die met zijn drieën tegelijk in de koekenpan gebakken worden.

Het wil overigens niet zeggen dat ik nooit meer het oorspronkelijke recept maak hoor. We houden van variatie. De basis van het vernieuwde recept bestaat uit havermout en bananen. De havermout en de bananen heb ik fijngemalen in de keukenmachine met het sikkelmes, maar het kan natuurlijk ook met de pureerstaaf.

Door de bananen zijn de pannenkoekjes zoet genoeg om zonder “versiering” te eten, maar natuurlijk is een beetje basterdsuiker of vruchtencoulis er wel heel lekker op!
  • 200 gram havermout, gemalen
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  1. Maal de havermout in de keukenmachine (of mixkom van staafmixer) met sikkelmes zo fijn mogelijk.
  2. Zet de gemalen havermout even apart in een kom.
  3. Snijd de bananen in stukken en maal ze fijn in de keukenmachine.
  4. Voeg de eieren toe en pureer tot een gladde massa.
  5. Schep vervolgens de gemalen havermout, het bakpoeder en het zout door de gepureerde
  6. massa. Laat een half uurtje rusten voor het beste bakresultaat.
  7. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur, schenk een scheutje zonnebloemolie in de hete pan en 
  8. bak de pannenkoekjes met zijn drieën tegelijk lekker bruin.



Reacties