Lisette
vrouw - moeder - zus - tante - docente -
creatief - gewichtsconsulente - broodbakken -
groentetuintje - voeding - sport
Van Blokker naar Enkhuizen, langs Medemblik en naar
Lutjebroek. Een kastje uit Hoorn en een tafel uit een dorp verder. Ik sprokkel
van alles bij elkaar en marktplaats spit ik door op zoek naar leuke koopjes.
Per januari bereid ik mijn praktijk uit naar een locatie in de binnenstad! Hier
kan ik ook de individuele trajecten gaan doen en er is een grote ruimte waar ik
een groepscursus kan gaan geven!
Vanaf januari start ik ook een groepscursus in samenwerking
met een sport- dansstudio. Ideaal natuurlijk, ik doe het voeding- en weeg
gedeelte en daarna lekker wat calorieën verbranden!
Ook zal ik op de dinsdagavonden nog bij de sportschool zitten,
om te wegen en advies te geven. Dus druk bezette avonden komen er aan, maar wel
heel erg leuk! Ik geniet er echt van als mensen zich in een traject bewust
worden van gewoonten en veranderingen in gang kunnen zetten. Super leuk als je
een groepje mensen bewust kan maken!
Laatste dag van 2014, we gaan oliebollen bakken! Het lijkt
moeilijker dan het is… het is misschien meer de geur van oliebollenolie in huis
dat tegen staat. Zet de frituurpan in de schuur of buiten, of de afzuigkap op
de hoogste stand.
Je hebt niet veel nodig om oliebollen te bakken: bloem,
gist, melk, een theelepel zout en natuurlijk olie om in te bakken. Dit kan
zonnebloemolie zijn of frituurolie. Voor gevulde oliebollen heb je nog krenten
en rozijnen nodig.
Verwarm ½ liter melk tot handwarm. Meng 500
g bloem met 1 theelepel zout en 1 zakje
gedroogde gist. Schenk langzaam de warme melk erbij en roer met een
houtenlepel of met een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Als je gevulde
oliebollen wilt maken, bijvoorbeeld met rozijnen, moet je nu de vulling
toevoegen. Je kunt in deze hoeveelheid deeg ongeveer 300 gram vulling verwerken.
Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plek. Laat het
deeg 1 uur rijzen. Je kunt hiervan 15 tot 20 oliebollen bakken.
Verwarm zonnebloemolie of frituurolie tot 180° C. Dompel een ijsboltang of
lepel even in de hete olie en schep hiermee een bolletje uit het gerezen deeg.
En laat de bol voorzichtig in de olie glijden. Het deeg zakt naar beneden, maar
komt als het gaar wordt bovendrijven. Bak zo 4-5 oliebollen tegelijk. Een
oliebol is in ca. 8 minuten gaar en mooi bruin. Draai de bollen
halverwege om met een vork of schuimspaan. Laat de bollen uitlekken op
keukenpapier voordat je ze op een schaal legt. Bestrooi ze voor serveren
eventueel met een beetje poedersuiker.
Ik wil iedereen een hele fijne jaarwisseling wensen en een
mooi en liefdevol 2015!
Tot de
volgende keer…
Reacties