Lisette
vrouw - moeder - zus - tante - docente -
creatief - gewichtsconsulente - broodbakken -
groentetuintje - voeding - sport
tijdbesparing in de ochtend...
Vorige keer schreef ik hoeveel moeite ik heb met opstaan en
het ochtendritueel. Het is niet zo dat ik chagrijnig ben, ik stap gewoon te laat
mijn bed uit. Waardoor het altijd weer rennen, vliegen en haasten is. Na het
lezen van een stukje over een moeder die hele tasjes met belegde boterhammen
voor haar kroost in de vriezer legde ging ik aan de slag. En haalde ik een
speltbrood en belegde deze met: geitenkaas, geitenkaas & alfalfa,
pindakaas, jam, kaas & jonge bietenblaadjes, vegetarische file americain,
kaas & tomaat en boterhamworst.
lunch uit de vriezer...
In plaats van ’s ochtends (of de avond ervoor) voor de
kinderen en voor mijzelf boterhammen te smeren, trek ik de vriezerlade open en
pak er kant en klare pakketjes gesmeerde boterhammen uit! Tegen de tijd dat het
pauze is, zijn de boterhammen ontdooit en smaken ze zelfs verser dan een avond
ervoor klaargemaakt!
Ik ben na deze testfase zo enthousiast, dat ik nog wat
probeerde… Bij de supermarkt haalde ik een zakje soepgroenten, een variant die
grof gesneden is. In een koekenpan strooide ik een laagje soepgroenten en bakte
dit heel even. In een kommetje klutste ik wat eieren met peper, zout en een
beetje bieslook. Deze deed ik over de soepgroenten en bakte het tot het gaar
was. Ik liet de omelet afkoelen en deed deze op boterhammen. Er kan eventueel
nog een plakje kaas op. Deze pakketjes gingen ook weer de vriezer in. Ik kan
vol overtuiging zeggen… heerlijk! De maggi (plant) (of selderij) van de
soepgroenten, smaakt heel goed bij het ei.
soep mee...
Vanaf nu smeer ik alle broodjes in het weekend! Ook wil ik
op zoek naar een thermoskommetje, niet een diepe beker maar een kom. Zodat ik
soep mee kan nemen naar mijn werk. Eerst in porties invriezen, die laat ik dan
in de avond ontdooien. In de ochtend opwarmen en dan in een thermoskom overgieten
en meenemen.
Ook neem ik wel eens een salade mee, met bijvoorbeeld wat
sla, bonen, lente-uitje, zaden en wat feta. Een stukje feta, in blokjes gesneden,
vries ik in. Dit doe ik in de ochtend bij de salade (die ik de avond ervoor
voorbereid heb) en tegen de tijd dat het pauze is, is het eetbaar en geniet ik
van mijn heerlijke salade!
Ik zal mij gaan verdiepen in het ‘meal prepping’ (eten
voorbereiden), volgende keer meer…
Tot de
volgende keer!
Reacties
obat tradisional untuk sakit maag akut
obat tradisional untuk sakit maag akut