woensdag 27 augustus 2014

Mangopudding met rode vruchtensaus van Liesbeth


zelfgemaakte toetjes
Wij zijn dol op toetjes. Zelfgemaakt en met niet teveel toegevoegde suikers. Dit toetje voldoet daaraan en is heerlijk fris door de citroen. Met de kwark of yoghurt kun je variëren: of kwark, of yoghurt of een combinatie van beide. Ik gebruikte magere kwark en volle yoghurt.

mangopudding met vruchtensaus
De pudding is heerlijk met een niet te zoete rode vruchtensaus. Ik maakte er frambozensaus bij met frambozen uit onze tuin. Een handje vol frambozen met een beetje suiker en een eetlepel citroensap verwarmen tot de frambozen zacht zijn. Pureren en zeven en je hebt een heerlijke verse saus.

MANGOPUDDING
 • 1 rijpe mango
 • Sap halve citroen
 • 5 blaadjes gelatine
 • 500 gram kwark of yoghurt
 • 10 gram vanillesuiker
 • 25 gram suiker
Bereiding:
 1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Leg de blaadjes 1 voor 1 in het water. Dompel het ene blaadje helemaal onder voordat je het volgende blaadje in het water legt. Op deze manier zijn de blaadjes gelatine snel week.
 2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes.
 3. Pureer de stukjes mango tot een gladde massa.
 4. Meng de mangopuree met het citroensap en beide soorten suiker.
 5. Verwarm de massa in een pan totdat het tegen de kook aan is. Zet de warmtebron uit en los de uitgeknepen gelatine in de massa op. Roer goed door. Meng vervolgens met de kwark/yoghurt en stort de massa in een puddingvorm. 
 6. Laat de pudding in ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.


Geen opmerkingen: