3 x groentendips van: broccoli, tomaten en wortel
Mijn taarten van de afgelopen weken waren behoorlijk calorierijk. Tijd dus voor een paar lichtere gerechtjes: groentendipjes. Lekker op stokbrood, toastjes of op een plakje komkommer. Wij aten het met sla, uit onze moestuin op poten (zie elders op de blog), zelfgebakken brood en een biefstukje.
Broccolidip
- Kleine stronk broccoli,
- 1 theelepel grove mosterd,
- 1 theelepel dragonmosterd,
- Peper en zout,
- 3 eetlepels yoghurt,
- Flinke scheut olijfol
- Broccoli kort koken en in koud water af laten koelen.
- Met overige ingrediënten in blender of met pureerstaaf fijn maken.
- 4 tomaten,
- Paar takjes verse basilicum,
- Peper en zout
- Tomaten insnijden en in kokend water leggen tot het velletje gaat omkrullen.
- Afspoelen met koud water en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden en zaadjes en sap eruit scheppen.
- Tomatenvruchtvlees en basilicum fijn maken.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Half bosje worteltjes,
- Sap van 1 citroen,
- Paar takjes verse tijm,
- Paar takjes verse rozemarijn,
- 3 eetlepels yoghurt,
- 1 eetlepel gembersiroop,
- Zout en peper
- Worteltjes kort koken en in koud water af laten koelen.
- Fijn maken met overige ingrediënten.
Reacties