Nog drie en een halve week tot de training voor
bootcampinstructeur. En eerst was ik zo goed bezig, maar vorige week is het een
beetje blijven hangen… Op zaterdag stond ik op een markt met Settje en op
zondag op een markt met Gesont. Doordat ik zo druk was met de voorbereidingen
moest ik de boks/total body workout afzeggen. Door de drukte heb ik ook mijn
hardloopschoenen in de kast laten staan.
Tja, met zo’n instelling kom je er natuurlijk niet! Wist je
dat het één van de meest gebruikte smoes is? De nummer één smoes is: ik heb
geen tijd en de nummer twee smoes is: ik ben te moe. Ik heb ze van de week
beide gebruikt, dat geef ik bij deze eerlijk toe. Hoewel je van sporten juist
de energie krijgt die je zo goed kan gebruiken! Ik zat ook een beetje met een
logistiek probleem… Jelle die tot laat aan het werk was en ik daardoor niet zo
makkelijk de deur uit kon.
Gebruik jij wel eens één van de meest gebruikte smoezen? Heb
je echt geen tijd?… hoe lang hang je achter de tv… hoe lang zit je achter de
computer… en moe? van bewegen krijg je energie, dus ga maar gewoon!
Ik ga nu 3 ½ week heel hard aan de slag, om in vorm te komen
voor de training! Vorig jaar bij de opleiding van “fitnessinstructeur A” was ik
de minst getrainde van de groep. Deze keer wil ik toch in ieder geval wel de één
na minst getrainde zijn! Kon ik toen na een trainingsdag drie dagen niet normaal
de trap op en af (dat deed ik zittend. Dat gebeurt mij dit jaar niet, deze keer
ga ik voor twee dagen de trap niet normaal kunnen betreden. Vanavond trek ik
mijn hardloopschoenen dus weer uit de kast, weer of geen weer, moe of niet moe.
Morgen halen Stijn, Anna en ik ons nichtje Yaëla weer uit
school. Dan gaan we overheerlijke havermoutkoekjes bakken.
Hiervoor heb je nodig: 100g zachte roomboter, 80g zoetstof
(oerzoet, maïsmoutstroop, palmsuiker…), 1 ei, 1 tl vanille-extract, 130g
(spelt)bloem, 130g havermout, ½ tl bakpoeder, ½ tl kaneel, ½ tl koekkruiden,
snufje zout, 150g rozijnen, 40g hazelnoten.
Zo maak je het: Roer de boter, de zoetstof, het ei, en vanille-extract
flink door elkaar, met een garde tot je een stevige egale massa hebt.
Roer in een andere kom de (spelt)bloem, havermout,
bakpoeder, kaneel, koekkruiden en zout goed door elkaar. Voeg vervolgens alles
bij het botermengsel en roer het door elkaar. Doe de rozijnen en hazelnoten
erbij en meng goed door elkaar. Vorm dan een bal van het deeg. Pak de deegbal in
huishoudfolie en leg het twee uur weg in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 C en bekleed een bakblik met
bakpapier.
Rol de deegbal uit en steek er koekjes uit, van ongeveer een
cm dik. Leg ze op het bakpapier en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven. Laat
ze afkoelen, voor je ze proeft. Je kunt ze bewaren in een afgesloten trommel,
maar dan moet je natuurlijk wel koekjes over hebben…
Tot de
volgende keer!
Reacties