Lisette
Het is zo leuk om te zien dat mijn cliënten zo goed bezig zijn.
Er gaat bij hun een knop om waardoor ze steeds beter in staat zijn om bewuste
keuzes te maken. Oude gewoontes worden vervangen voor nieuwe gewoontes, maar
dit heeft wel tijd nodig. Soms valt iemand weer terug in een oude gewoonte en
wat heeft deze persoon dan een geluk dat hij/zij door mij wordt begeleid. Want
na een tegenvaller, dan gaan ze toch gewoon weer aan de slag. Weet je hoe ze
mij ook wel noemen? De stok achter de deur!
Ik kan niet wachten tot ik een groepje kan starten om mee te
gaan sporten. Lekker op je eigen tempo, in de buitenlucht. Over vier weken
start de opleiding bootcampinstructeur en daar ben ik voor aan het trainen. Tijdens het
hardlopen merk ik wel dat mijn lichaam een beetje tegenstribbelt. Als ik langs
de fysio ga, dan blijkt dat ik een slijmbeursontsteking in mijn heup heb. Tja,
als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook vol voor. Lastig als je lijf dan
tegenwerkt! Het zou kunnen dat mijn hardloopschoenen niet helemaal goed zijn,
dus daar ga ik mee terug naar de winkel. Deze week ga ik weer terug naar de
fysio en krijg ik een massage voor mijn heup. Ik mag wel gewoon rustig
blijven trainen, dus het komt helemaal goed!
Dit weekend aten wij de eerste raapstelen uit de tuin!
Voor deze stamppot mag je mij echt wakker maken. Helemaal als de
raapstelen uit onze eigen tuin komen. Over de stamppot gaat een
champignonsausje.
Voor deze stamppot heb je nodig: raapstelen, aardappelen, een
beetje melk, geraspte kaas, nootmuskaat en zout.
Voor de saus heb je nodig: roomboter, uien, champignons,
knoflook, Italiaanse kruiden, een eetlepel bloem en wat water.
Zo maak je het:
Kook de aardappelen gaar en maak hier een puree van, door de
aardappels te stampen en warme melk toe te voegen. Breng op smaak met zout en
nootmuskaat. Voeg dan de raapstelen en geraspte kaas toe en roer dit goed door
elkaar.
De saus maak je zo:
Bak uien en champignons met een teentje knoflook in boter. Laat
even sudderen en voeg Italiaanse kruiden toe. Voeg een eetlepel bloem toe, roer
goed door en laat dit nog even mee bakken. Voeg water toe, tot je de gewenste
dikte hebt.
Raapstelen zijn echt heel makkelijk te kweken in tuin, klein
kasje of in pot. Ze zijn in vier á vijf weken al eetbaar!
Tot de volgende keer…
Reacties