maandag 3 maart 2014

De smaak van Sicilië door VacanceSelect (gastblog)

De smaak van Sicilië
Na de blog van Jaap met de watertandende arancini uit Sicilië, deelt VacanceSelect in deze gastblog vandaag meer over het Siciliaanse eiland met zijn heerlijke gerechten. Droom je mee over een verblijf op dit zonnige eiland waar je kunt genieten van lokale specialiteiten?

Lokaal en met seizoensproducten
De kunst van het koken op dit Italiaanse eiland bestaat uit een voorkeur voor lokale en seizoens-producten. Natuurlijk worden er goederen naar dit eiland vervoerd, echter de grond is zeer vruchtbaar. Als je rondwandelt is de overvloed aan  gaarden met olijf-, amandel- en kersenbomen moeilijk te missen. Het enige wat de Italianen zelf niet produceren en uit het buitenland halen zijn bananen en ananassen. Bananen natuurlijk voor het maken van ijs of desserts. Ananas kun je bijvoorbeeld verwachten als je een gerecht met geroosterd varken besteld.

Siciliaanse visstoofpot
Verblijf aan de kust
Heb jij het geluk dit eiland te bezoeken? Denk dan goed na over jouw verblijf op een camping voor een klein budget of een vakantiehuis aan de zee, met een prachtig uitzicht! Dit is ook de plek waar je de meest verse vis vindt en proeft natuurlijk. Van sardientjes, slakken, mosselen, tonijn, zwaardvis tot octopus. Dit eiland leeft van de zee. Als je rondtoert langs de bergdorpen zorg dan voor een grote tas, want deze vul je met authentieke kazen, salami, worst en misschien zelfs wel paddenstoelen.


zwaardvis


Kaas en vis gaan wél samen
Een Italiaanse basisregel die je misschien wel kent; vis en kaas gaan niet samen. Hier wel! Op dit eiland bestel je inktvis, gevuld met ricotta kaas. Of pecorino, een schapenkaas, verwerkt in een gerecht met gevulde zwaardvis. Dit is een geslaagde smaakcombinatie door het zachtzoete van de inktvis en de zwaardvis met een stevige structuur en smaak die lijkt op tonijn.. Bij het bestellen van een visgerecht, neem je natuurlijk een zibbibo. Het is een wijn gemaakt van muskaatdruif.en wordt traditioneel bij visgerechten gedronken.    

Geen opmerkingen: