Een snel & bijzonder borrelhapje
Dit borrelhapje (of onderdeel van een buffet) is zó gemaakt
en smaakt heerlijk! Je kunt ook variëren door een vingergreepje tijm,
venkelzaad, rozemarijn of salie mee te koken.
Serranoham met portpruimen
borrelhapje ca. 22-25 stuks
Benodigdheden:
- 100 gram serranoham (ik neem het excellentmerk van AH, de plakjes zijn goed hanteerbaar, volgens mij is de verpakking iets minder dan 100 gram)
- 25 gedroogde kleine pruimen (of halveer grote na het koken)
- ca. 2 dl. rode port (ruby of tawny)
![]() |
het koken van de pruimen... |
Bereiding:
Was de pruimen en breng ze met de port aan de kook. Laat ze
ca. een kwartier koken tot de pruimen zacht zijn. De port mag niet helemaal
inkoken, er moet nog ca. 3 el. vloeistof overblijven. Halveer de plakjes ham in
de lengte. Rol de afgekoelde portpruimen met een theelepel port in de ham en
zet vast met een cocktailprikker.
Reacties