Pompoensoep van de chef

Kookwedstrijd
Vorig jaar rond december was er op Irene kookt een leuke kookwedstrijd. Een aantal recepten zijn op de blog terecht gekomen. Bijv. de preitaart van Monica, de bloemkooltaart van Suzanne, masala chocolademelk en het winnende recept: Spezzatino in umido con polenta. Toen ik het recept van Lisette wilde plaatsen, realiseerde ik mij dat het pompoenenseizoen voorbij was. Maar nu niet.... want overal zie je pompoenen. Bij ons in de gemeente worden ze overal langs de weg te koop aangeboden. En natuurlijk in de winkels. Daarom vandaag eindelijk het recept van Lisette!

Pompoensoep van de chef

recept voor 4 personen 
  • 1 liter water
  • halve fles rode wijn
  • 3 stengels bleekselderij, kleingesneden
  • 1 winterwortel, in stukken
  • 1 pompoen, geschild en in stukken
  • handje rijst
  • olie voor bakken
  • zout & peper
  • gedroogde of verse salie
  • 1 tl. kerrie
  • komijn

Bereiding:

De pompoen, bleekselderij en de winterwortel bakken in olie.
Laat het doorbakken en voeg de kerrie toe. Laat nog even bakken tot het een beetje zacht wordt. Blus dit alles af met een halve fles rode wijn. Voeg zout, peper, ongeveer 3 blaadjes gedroogde of verse salie en komijn toe. Meng een handje rijst door de soep (voor de binding) Voeg een liter water toe en laat alles nog 25 min. doorkoken op een laag pitje. Pureer de soep en geniet!

Reacties