Lisette
vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatief - gewichtsconsulente - broodbakken - groententuintje - voeding
Ingrediënten:
200 gr. gedroogde
vijgen
4 eetlepels
sinaasappelsap
rasp van 1
sinaasappel
100 gr. lichtbruine
basterdsuiker
125 ml. zonnebloemolie
125 ml. yoghurt
2 losgeklopte eieren
120 gr. bloem
150 gr. zemelen
2 theelepels
bakpoeder
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor
op 180 ° Celsius.
Snijd de
vijgen in stukjes en week deze een paar minuten in ongeveer 150 ml. warm
water. Meng de sinaasappelsap met de rasp van 1 sinaasappel, lichtbruine
basterdsuiker, zonnebloemolie, yoghurt, losgeklopte
eieren, bloem, zemelen, bakpoeder en kaneel. Voeg de vijgen met
het weekvocht toe en schep alles goed
door elkaar. Schep het beslag in
een ingevet muffinvorm met 12 holletjes of in 12 muffinvormpjes. Bak de muffins in
ca. 25 minuten in het midden van de oven gaar.
Tips
In plaats van vijgen
kun je ook gedroogde abrikozen of gedroogde pruimen nemen. Maak er lekker veel
en vries een deel in. Ook lekker als lunch.
Tot
volgende week…
Reacties