(Ontbijt)muffins met vijgen


Lisette

vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatief - gewichtsconsulente - broodbakken - groententuintje - voeding 

Hier een recept voor heerlijke ontbijtmuffins, zo begin je je dag goed!Het ontbijt mag niet overgeslagen worden. Je kunt je beter concentreren en je krijgt minder last van snaaihonger. Bovendien moet je stofwisseling op gang komen, dat doe je door te ontbijten!

Ingrediënten:
200 gr. gedroogde vijgen
4 eetlepels sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
100 gr. lichtbruine basterdsuiker
125 ml. zonnebloemolie
125 ml. yoghurt
2 losgeklopte eieren
120 gr. bloem
150 gr. zemelen
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ° Celsius.
Snijd de vijgen in stukjes en week deze een paar minuten in ongeveer 150 ml. warm water. Meng de sinaasappelsap met de rasp van 1 sinaasappel, lichtbruine  basterdsuiker, zonnebloemolie, yoghurt, losgeklopte eieren, bloem, zemelen, bakpoeder en kaneel. Voeg de vijgen met het weekvocht toe  en schep alles goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevet muffinvorm met 12 holletjes of in 12 muffinvormpjes. Bak de muffins in ca. 25 minuten in het midden van de oven gaar.

Tips
In plaats van vijgen kun je ook gedroogde abrikozen of gedroogde pruimen nemen. Maak er lekker veel en vries een deel in. Ook lekker als lunch.

Tot volgende week…

Reacties