Een zomerse
dag…
Zo’n
prachtige lentedag als vandaag roept om een zonnige lunch. Dus snel het
desembrood in plakken gesneden, geroosterd en belegd met rijpe tomaten (die al
1,5 week liggen te rijpen op de schaal), basilicum en buffelmozzarella! Het desembrood
heb ik zelf gebakken, maar kan ieder soort stevig en smaakvol brood zijn. Op
mijn blog staan verschillende recepten van desembrood. Kijk dan bij de broodrecepten.
Variaties
Kijk voor andere
en meer uitgebreide recepten van bruschetta eens op mijn blog en scrol naar: Bruschetta
met allerlei lekkers.
Vorig jaar
op vakantie in Frankrijk maakt ik dit hapje van verse
witte bonen, knoflook, olijfolie, Provençaalse basilicum en tomaten. Ook al
zo zomers… Lekker met een koud glas rosé of een glas ijskoude limonade van sinaasappelsiroop!
Mij hoor je niet meer…
Bruschetta
van desembrood met tomaat en mozzarella
Recept voor 2 personen, lunch of borrelhapje
Benodigdheden:
- 1 bol buffelmozzarella, in plakken op kamertemperatuur
- 2 rijpe tomaten, in blokjes
- 4 desemboterhammen
- smaakvolle olijfolie
- grof zout en versgemalen zwarte peper
- handje basilicumblaadjes, in repen gesneden
- 1 teentje knoflook
- paar druppels balsamicoazijn
Bereiding:
Rooster het brood in een grilpan of evt. in de broodrooster
tot het van buiten knapperig, maar van binnen nog zacht is. Bedruppel ruim met
olijfolie en wrijf in met het teentje knoflook. Meng de tomaten met zout,
peper, basilicum, balsamicoazijn en scheut olijfolie. Beleg het brood met de
plakken mozzarella en verdeel de tomaten erover.
Reacties