Honingkoekjes
(bijv. voor Valentijnsdag)
Verras jouw schatje of honey met deze koekjes gezoet met honing in plaats van geraffineerde suiker. Het recept van deze
bijzondere hartjes is door de kookblog keukensprookjes
speciaal voor Irene kookt tot stand gekomen en past mooi in de suikervrije maand
februari!
Ga je naar deze blog dan kun je nog een waarschuwing lezen over het eten van deze koekjes! Ze zijn verslavend... Ook wordt geadviseerd een goede kwaliteit honing te gebruiken.... worden ze nog lekkerder.
Honeyz/honingkoekjes
Dit recept geeft ca. 20 koekjes.
Benodigdheden:
- 200 gr bloem
- 5 gr maïzena
- snufje zout
- 55 gr (plantaardige) boter, in blokjes
- 100 gr vloeibare honing
- 1 eidooier
- Zeef de maïzena en bloem en meng het zout erdoor.
- Voeg de boter in blokjes toe, de honing en de eidooier.
- Mix met gardes tot een kruimelig deeg en kneed verder met de hand tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg bij voorkeur 30 minuten rusten in de koelkast, maar je kunt het ook meteen verwerken.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een lap van ongeveer 3-5 mm dik.
- Steek (hartjes)vormpjes uit het deeg en maak in het midden gaatjes met een appelboor.
- Leg de gevormde koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat afkoelen op een rooster.
Reacties
Dank je wel voor het recept