woensdag 5 december 2012

column Lisette, 5 december 2012Lisette

vrouw – moeder -  zus – tante -  docente – creatief – studie – broodbakken – groentetuintje - voeding


"Mevrouw Sont, ik bel u na het weekend nog even terug".
Dat waren de laatste woorden van onze makelaar….zeven weken geleden!
Toch vreemd… dat je deze makelaar wel ruim 4.000 euro moet betalen als ‘hij’ jouw huis uiteindelijk verkoopt. Je er allang niet meer van opkijkt als die persoon niet terug belt, omdat het al eerder gebeurde. Je niet overstapt naar een ander, terwijl je al twee keer vroeg of hij de tekst wil aanpassen, omdat de wervende woorden: BUITENKANS!!! na twee jaar niet meer past bij deze onverkochte woning!!

Twee jaar geleden net na de geboorte van onze dochter, bekeek Jelle woningen op Funda. Hij liet een hele leuke woning zien, grote tuin, zolderkamer, garage, een aanbouw, drie slaapkamers, wanneer je de tuin uitloopt kom je bij een speeltuintje en het is aan een doodlopende straat.
Een week later liepen we door het huis, Jelle tilde de maxi cosi want ik herstelde nog van de keizersnee. De volgende dag deed ik een bod bij de makelaar en onder voorbehoud verkoop eigen woning sloten we de koop! Als we ons huis niet zouden verkopen, zou de koop ontbonden worden. De verkopers mochten na drie maanden met anderen in zee gaan en dan zouden wij nog mogen overbieden.

De woningen in ons straatje waren heel gewild en stonden nooit lang te koop. En dan schrijf ik in de verleden tijd… want wij besloten (na die drie maanden) om de woning te kopen zonder de ontbindende voorwaarden. Als iemand een hoger bod zou doen, zouden wij toch overbieden.

We wonen super leuk in onze nieuwe woning, rustig straatje, leuke buren, fijne tuin, met mijn eigen zoldertje en Jelle zijn eigen ruimte. Maar onze oude woning staat nu inmiddels al bijna twee jaar te koop! Begin dit jaar konden we het gelukkig verhuren tot eind deze maand. Nu dus snel, via een bureau, weer op zoek naar de volgende huurder. Iemand interesse? En misschien een andere makelaar…?

Tot volgende week!

Geen opmerkingen: