Rozenjam

Rosa Charmian
De rozen staan in bloei! Ik heb verschillende rozen, waarvan een aantal heerlijk geuren.  Deze roos heb ik al jaren en kreeg vorig jaar een nieuwe pot. Hij stond daarvoor een beetje te kwijnen, maar de nieuwe pot met verse aarde deed wonderen. Het is een Austin roos: Charmian en te koop bij De Wilde: http://www.dewilde.nl/index.asp?Home_id=34. Daar zijn nog veel meer geurende rozen te koop. Kant & klare rozenjam en nog veel meer rozenproducten zijn te koop bij: http://www.rozenkopen.nl/

Vandaag dus een apart recept: rozenjam.  Het is heel bijzonder en aromatisch en lekker bij desserts, geroosterd brood, crêpes, kip, croissants, etc. De jam wordt dieper van smaak en interessanter als de roosblaadjes geurig zijn.

Rozenjam, ca. 2 à 3 potten

Benodigdheden:
  • zoveel onbespoten rozenblaadjes, dat de bodem van een pan een enkele dikke laag vormt (ongeveer een maatbeker van 1 liter. luchtig gestapeld)
  • 3 dl. water
  • 350 gram suiker
  • 1 el. citroensap

Bereiding:

Spreid de blaadjes op de bodem en voeg water, citroensap en suiker toe. Langzaam tot kook brengen en laten inkoken tot een stroperig mengsel. Schep in brandschone potten (kokend hete soda, naspoelen met kokend heet water), schroef deksels er direct op en draai de potten om tot ze afgekoeld zijn. Eenmaal geopend, gekoeld bewaren.Reacties

ik dacht dat je van rozenbottels jam moest maken.die uitleg lees ik namelijk via google.maar je kunt dus ook rozenjam maken van de rozen blaadjes.maar nu is mijn vraag.kan dit met alle rozen?

ik heb diverse klimrozen en rozen struiken in ons tuintje staan.
helaas ben ik van de rest de namen kwijt.maar de klimroos die tegen onze schuurmuur klimt is de new dawn.
Irene kookt zei…
Rozenjam kun je het beste maken van onbespoten en geurige rozen. De roos New Dawn is volgens mij niet geurend. Rozenbotteljam wordt gemaakt van rozenbottels.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
hoi irene
de rozen die in ons tuintje staan
zijn ongespoten.en de klimroos new dawn is wel geurend.vandaar dat ik die jaren geleden ook gekocht heb.
oke dus ik kan zowel van de rozenblaadjes als van de rozenbottels jam maken.

ik ben intussen er achter gekomen.
dat dit niet bij alle rozen kan.
en via google.ben ik er achter gekomen met welke rozen je wel jam kunt maken.