donderdag 28 april 2011

Groene asperges in krokant broodjasje


Het asperge seizoen is begonnen!
Als je van asperges houdt, dan zit je goed de komende tijd! Tot 24 juni kan er weer gekookt worden met witte en groene asperges. Op mijn blog staan een aantal recepten vermeld, kijk eens bij mijn labels! Ook vandaag een leuk recept, met slechts een paar ingrediënten en handelingen, ideaal dus! 

Variaties
* Als variatie kunnen de asperges, voordat ze in het brood worden gerold, in een plakje (rauwe) ham worden gerold, wees dan spaarzaam met zout in de boter. 
* Ook lekker is het om roomkaas te mengen met bieslook en verkruimelde uitgebakken bacon. Smeer dit op de boterhammetjes en rol de asperges op. Volg verder het recept hieronder.

Groene asperges in krokant broodjasje

Borrelhapje of lunchgerecht(je) 8 stuks/16 stuks

Benodigdheden:
  • 8 niet te dunne groene asperges
  • 125 gram zachte roomboter
  • 1 el. (15 ml) grove mosterd
  • rasp van 1 citroen
  • gemalen peper
  • 8 casino witte boterhammen, korst eraf

Bereiding:

Knak met de hand de uiteinden van de asperges. Schil de onderste helft van de asperges met een dunschiller. Blancheer in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Eenmaal uit het water, direct in ijskoud water laten afkoelen en uitlekken. Dep de asperges droog met een schone theedoek.

Verwarm de oven tot 190 graden C. Meng ⅔ van de boter met mosterd, rasp, gemalen peper en snuf zout. Neem een deegroller of schone fles en rol de boterhammen wat platter. Smeer één zijde van de boterhammen in met het botermengsel. 

Rol per boterham één asperges strak op en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Smelt de resterende boter en verdeel met een kwastje over de rolletjes. Bak 12-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uit de oven eerst een beetje afkoelen. Voor een borrelhapje worden de rolletjes gehalveerd.

Geen opmerkingen: