![]() |
Groene kool met spekjes, rode ui en karwij |
Het recept van vandaag is een hartig gerecht. Met rode konen van de kou eten in de warme keuken met een dampend bord voor je neus! Het is nog niet echt koud, maar de herfst trekt ons langzaam de koude in…. Een smeuïge aardappelpuree smaakt hier trouwens prima bij.
Groene kool met rode ui, spekjes en karwij
Recept voor 3 á 4 personen
Benodigdheden:
- 1 groene kool, hart eruit en in reepjes gesneden
- 1 grote rode ui, in reepjes
- 1 bakje (bio) spekjes
- ½ theelepel karwijzaad
- scheut azijn en water
- peper/zout
Bereiding:
Bak de spekjes even in een ruime pan (wok), doe uitjes erbij en laat even meebakken. Gesneden kool, karwij, scheutje azijn (ca. 2 el.) en water erbij voegen en ca. 15-20 minuten met deksel erop zachtjes laten stoven. Voeg evt. nog extra scheutje water toe als het te droog wordt. Af en toe doorscheppen. Op smaak brengen met evt. extra zout en vers gemalen peper.
Reacties