woensdag 21 oktober 2009

Inkopen voor Japanse sushi dag 2 & ricotta-appeltaart

Vandaag de benodigdheden die je bij een toko of Japanse winkel moet halen. Wij wonen in een dorp en daar is weinig te koop. De AH heeft wel wat Japanse producten, maar die zijn duur en het assortiment is klein. Het meest handige is om even te googlen naar winkels die Japanse producten verkopen. In toko's worden veelal Indonesische producten verkocht, aangevuld met allerhande oosterse zaken. Wij gaan naar Shilla een Koreaans en Japanse winkel in het Groot Gelderlandplein te Buitenveldert. Onze rijst halen we weer in Amsterdam Zuid-Oost van het Bijlmerplein. Zie foto van Japanse rijst:

Wat je voor de sushi nodig hebt:
Sushirijst, Japanse rijstazijn (of kant & klaar dressing voor over de sushi), pakje gedroogde konbu (kelp), wasabi (poeder of tube) ik vind een tube het lekkerst, de poeder moet je zelf tot pasta mengen, nori-vellen (of wortelvellen), Japanse sojasaus en gari (zachtroze ingelegde gemberplakjes).

Morgen verder met de sushi-inkopen.

Nog even een recept van een appeltaart zonder boter en bloem. Dus aardig voor de lijn. Heel lekker en gemakkelijk te maken. De taart eet je warm en de appels blijven lekker sappig doordat ze vooraf worden gekookt.


Warme Appeltaart met ricotta en kwark


* 6 à 7 grote appels (liefst Cox Orange, kan ook met Jonagold of Elstars),
geschild, in vieren en deze ook weer in vieren gesneden
* Handje rozijnen
* 1 kuipje ricotta (250 gram)
* 250 gram magere kwark
* Rasp van 1 citroen
* 2 eieren
* Zoetstof of suiker
* 2 eetlepels custard(poeder) of maïzena
* Vanille
* Nootmuskaat en kaneel
* Grote lage taartvorm

De appels met de citroenrasp in een pan met een scheut water aan de kook brengen, zachtjes laten koken tot de appels zacht zijn. Even apart zetten. Oven op 200 graden verhitten. De ricotta en de kwark door elkaar mengen. De eieren splitsen en de dooiers door het kwarkmengsel roeren. Vanille-essence/suiker/stokje (merg)en custard erdoor roeren. Op smaak brengen met suiker of zoetstof. Maak het niet mierzoet, want de taart wordt warm gegeten en dan is de smaak ook sterker. Klop de eiwitten stijf (zonder een spoortje eigeel in een brandschone kom, anders wordt het niet stijf) en meng voorzichtig met de kwark. De appels in de beboterde taartvorm scheppen, rozijnen, kaneel en nootmuskaat erover strooien. Het kwarkmengsel erover verdelen en een half uurtje in het midden van de oven plaatsen.

Geen opmerkingen: