Borrelhapje van rookvlees met gemberroomvulling


Nog een borrelhapje met rookvlees
Op de blog staat ook een ander borrelhapje met rookvlees. Daar wordt perzik doorheen gemengd. Dit recept is daar een variatie op. In plaats van rookvlees kun je ook rauwe ham nemen.

Rookvlees met gemberroomvulling

borrelhapje voor ca. 15 stuks

Benodigdheden:
  • 100 gram heel dun gesneden rookvlees
  • 1 pakje Monchou roomkaas
  • 2 el. room
  • 2 el. gehakte gekonfijte gember (op siroop)
  • 2 el. appel/rozijnchutney (zie elders in blog voor recept), evt. mangochutney
  • 1 (maat)tl. gelatinepoeder à 5 ml. of 2 blaadjes bladgelatine
  • 2 el. medium sherry
  • Peper/zout/worcestersaus

Bereiding:

Week de gelatinepoeder ca. 5 minuten in de sherry (bij gebruik van bladgelatine eerst blaadjes weken in koud water, zodra ze soepel zijn oplossen in hete sherry). Verhit de sherry in de magnetron of pannetje, los de gelatine hierin op. Laat even afkoelen. 

Roer intussen de Monchou met een garde los met de room. Roer de gember en chutney erdoor. Klop met de garde het lauwwarme gelatine-sherrymengsel door de room en breng op smaak met beetje peper, voeg zout en paar druppels worcestersaus toe. Zet even weg in de koelkast, of plaats even in een bak koud water.

Het oprollen van de rookvleesrol

Leg een stuk plasticfolie op de aanrecht. Spreidt hierover de plakjes rookvlees en schep de stevige roomkaas vooraan op de plakjes. Rol voorzichtig op, haal de plasticfolie eerst een stukje los, anders rol je deze mee! Leg in de koelkast en laat verder ca. 1,5 uur opstijven. Snijd met een scherp mes plakken.

Reacties