vrijdag 3 juli 2015

Pasta met gemarineerde paddenstoelen (zomers)



Pasta met paddenstoelen
Nu het echt zomer begint te worden is dit een heerlijk gerecht voor de dagen dat je weinig zin hebt om in de keuken te staan. Een verfrissend en gezonde combinatie van pasta en paddenstoelen, die, gemarineerd in olie en citroensap, rauw gegeten worden. Dus ook een beetje een spannend gerecht, maar wel erg de moeite waard.

Voor deze pasta met paddenstoelen voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bakje kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
  • 1 flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (vers mag ook natuurlijk)
  • 250 gram verse pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
  • een handvol verse peterselie, fijngehakt
  • zwarte peper
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Doe de paddenstoelen in een kom en meng ze met de olijfolie, het zout, de knoflook, citroenrasp- en sap en de Italiaanse kruiden. Laat het even intrekken.
Kook vervolgens de verse pasta in 5 minuten beetgaar. Voor gedroogde pasta reken je op ongeveer 10 minuten (volg het recept op de verpakking).

Laat de pasta uitlekken, maar zo dat het nog iets vochtig blijft. Doe de pasta terug in de pan en meng hier het champignonmengsel, de peterselie en geraspte kaas doorheen en meng goed. Verdeel de pasta over twee borden en strooi er nog wat kaas over.
De gemarineerde champignons zijn trouwens ook erg lekker als salade.

Geen opmerkingen: