zaterdag 2 mei 2015

Boudoirkoekjes - lange vingers van Liesbeth


Boudoirkoekjes oftewel: lange vingers

Voor Koningsdag had ik (natuurlijk) een oranjekoek gebakken. Maar om ook nog wat lekkers bij de koffie of thee te hebben met minder calorieën heb ik deze heerlijke, luchtige koekjes gebakken.
Een deel van de koekjes heb ik aan één kant in de oranje glazuur gedoopt, we vierden tenslotte Koningsdag. Omdat wij hier niet allemaal van houden heb ik voor een deel van de koekjes chocoladeglazuur gebruikt.

Een makkelijk en snel recept. Lekker om een trommel vol te maken: verdubbel daarvoor het recept. Ze blijven in een goed afgesloten trommel zeker 2 weken goed. En voor 5 mei nog een heel toepasselijk recept met een oranje tintje.

Nodig voor de koekjes:
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram meel en 5 gram bakpoeder)
  • Snufje zout
Glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • Scheutje sinaasappelsiroop (scheutje water met enkele druppels natuurlijke oranje kleurstof)
  1. Klop de eieren met de suiker ruim 6 minuten (met elektrische mixer), tot het als een wit lint van de garde loopt.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder, meng met het zout en schep luchtig door het eimengsel.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Schep het beslag in een spuitzak. Gebruik een gladde spuitmond.
  5. Spuit langwerpige hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Hoe langer de koekjes in de oven zijn hoe droger ze worden. Na 15 minuten zijn ze mals. Een paar minuten langer in de oven resulteert in meer brosse koekjes.
  7. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de sinaasappelsiroop tot een mooi stroperig papje is verkregen. Doop één kant van een afgekoeld koekje in het glazuur. Leg de koekjes op schoon bakpapier tot de glazuur is opgedroogd.



Geen opmerkingen: