vrijdag 6 december 2013

Paprika's gevuld met zoetzure tomatengehaktsaus

Gevulde paprika’s
Wij houden erg van gevulde paprika’s. Meestal koop ik voor drie personen een stoplicht met een rode, gele en groene paprika. De groene is altijd het minst favoriet… Soms haal ik op de markt een zak incourante paprika’s. Meestal hebben ze een rare vorm en zijn klein. Maar dat maakt mij niet uit. Enfin… je kunt paprika’s vullen met van alles en nog wat. Met gehakt of bijvoorbeeld linzen. 

Kijk ook eens hier op een blog van Irene kookt over de oorsprong van paprika's en recepten: alles over paprika's en gevulde paprika's met linzen en sjalottensaus

Een paar weken geleden experimenteerde ik met een vulling en dat bleek heel smaakvol. Een saus met een volle intense smaak op basis van gehakt (dat wel), met tomaten, tomatenpuree, gemberwortel en zoete ketjap. Een beetje zoet-zuur-achtig. De vulling blijft lekker smeuïg en combineert goed met de paprika. Als je geen (of weinig) chilisaus toevoegt, dan is het door de zoete ketjap ook een lekker gerecht voor kinderen.

Variëren
In plaats van paprika’s kun je gebruik maken van courgettes, vleestomaten of uitgeholde aubergines.

een geleende foto van groene paprika's, binnenkort
volgt een foto van Irene kookt.
Paprika’s gevuld met zoetzure tomatengehaktsaus

Voor 6 halve paprika’s

Benodigdheden:
  • 500 gram rundergehakt 
  • 400 gram tomatenblokjes (vers of blik)
  • klein blikje tomatenpuree
  • 5 maatel. à 15 ml. (75 ml.) zoete ketjap
  • 1 el. geraspte gemberwortel
  • evt. ½ el. geraspte verse laoswortel (bij Aziatische toko’s)
  • 2 à 3 tenen grof gehakte tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 el. (kokos)olie voor het bakken
  • zout en niet zoete chilisaus
  • 1 ovenvaste schaal

Bereiding:


Bak de ui en gehakt enkele minuten in de olie  en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Intussen de paprika’s overlangs halveren (van steel naar uiteinde) en ontdoen van zaadlijsten. Verwarm de oven voor op 200 graden C. De saus op smaak brengen met zout en chilisaus. Vul de paprika’s met de saus, dek af met aluminiumfolie en laat 40 minuten in de oven bakken. Lekker met witte rijst.

Geen opmerkingen: