vrijdag 29 maart 2013

Paastuintjes maken



Keukensprookjes deelde een recept voor Pasen!
Deze kleurige tuintjes zijn leuk om te maken met kinderen. Laat je fantasie de vrije loop…  Je kunt ook een (voorjaars)tuintje maken met bloemen. Hieronder staan een paar filmpjes om je creativiteit te prikkelen!

Supermarkten speelden in op de populariteit van cupcakes en cakepops  (de bolronde cakevormpjes). Daarom zijn er nu zoveel leuke glitters, rolfondant, marsepein en figuurtjes te koop. Kijk eens bij de bakproducten van jouw supermarkt. 

Inspiratiefilmpjes






Paastuintjes

recept voor 4 tuintjes

Benodigdheden:
  • 2 holle chocolade-eieren
  • 1 plak (roomboter)cake (kant-en-klaar is prima, zelfgemaakt kan ook)
  • 2 tl advocaat of jam
  • gekleurde marsepein (groen en andere kleurtjes naar keuze) en evt. eetbare decoratie 

Bereidingswijze:
  • Maak een mes heet onder de kraan en snijd de chocolade-eieren over de naad doormidden. Verkruimel de plak cake in een kommetje en roer de advocaat erdoor.
  • Bestrooi je werkblad met wat poedersuiker. Kneed een stukje van de groene marsepein en rol uit tot een dunne lap van ca. 2 mm dik. Snijd met behulp van de halve chocolade-eieren 4 eivormen uit de groene marsepein, dit worden de 'grasmatjes'.
  • Vul elk half chocolade-ei met 1/4 van het cake-mengsel. Leg een 'grasmatje' groene marsepein erop en druk voorzichtig een beetje aan in het midden en aan de randjes.
  • Versier elk ei naar keuze. Je kan beestjes en bloemetjes maken van marsepein, maar je kan ook kant-en-klare figuurtjes gebruiken.

Geen opmerkingen: