woensdag 11 juli 2012

Kikkererwten met zoete aardappel, kerrie en kokosmelk

Wat eet je als je dochter een weekje op scoutingkamp is? Vooral pittige gerechten met véél sambal!
Gisteren was het resultaat een vegetarisch gerecht met zoete aardappel en kikkererwten. Lekker met rijst en sperziebonen.


Kikkererwten met zoete aardappel, kerrie en kokosmelk

Recept voor (ruim) 2 personen

Ingrediënten:

- 400 gram gekookte kikkererwten
- 400 gram zoete aardappel, geschild in blokjes
- 1 grote ui, in halve ringen
- 400 ml. kokosmelk of ¼ blok santen opgelost in 350 ml. kokend water
- 250 ml. groentebouillon (of kippenbouillon)
- 2 el. kokosolie of andere bakolie
- Kruiderijen:
- 2 el. kerriepoeder
- 1 tl. gemalen komijn, liefst vers gemalen van kort geroosterd komijnzaad
- 2 el. sambal badjak
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- ½ tl. (palm)suiker
- 4 el. lichte (Thaise) sojasaus, of zout naar smaak
- 2 blaadjes citroenblad
- 2 blaadjes Indonesisch laurierblad
- 2 à 3 el. gehakt korianderblad
- 1 el. limoensap

Bereiding:

Bak de uiringen even aan in de olie en voeg knoflook, kerrie, komijnpoeder en suiker toe. Laat op middelhoog vuur en meebakken en voeg dan de aardappelblokjes, kikkererwten, kokosmelk, bouillon en de rest van de kruiderijen toe. Zachtjes ca. 20 minuten laten pruttelen tot de aardappels zacht en gaar zijn. Haal het citroen- en laurierblad eruit en maak een deel (ca. 1/5 deel) van de aardappels en kikkererwten, met een houten lepel, fijn in de pan en roer tot het een dikke gevulde saus is. Roer de koriander en limoensap erdoor en proef of er nog kruiden of zout toegevoegd moeten worden.

Geen opmerkingen: