maandag 22 augustus 2011

Driedubbele chocolade brownies (zonder noten)

Vandaag had ik het met een paar collega's over brownies. Ik herinnerde mij dit recept, dat ik nog achter de hand had..... Het recept werd een aantal jaar geleden verspreid tijdens Haarlem culinair. Het is een gevaarlijk lekker recept met witte, melk- en pure chocolade! Lekker bij de thee of als nagerecht. 


Om de vakantie af te leren nog één keer jezelf verwennen?

Driedubbele chocolade brownies


Benodigdheden voor ca. 15 stukjes:
  • 185 gram boter
  • 185 gram pure chocolade
  • 5 eieren
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram bloem
  • 100 gram cacaopoeder
  • 120 gram kleine stukjes melkchocolade
  • 120 gram kleine stukjes witte chocolade
  • snufje zout
Bereiding:


Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Roer de boter en pure chocolade au bain marie (kom in een pan met heet water) glad. Klop met een mixer de eieren en suiker licht en romig. Spatel het chocoladebotermengsel erdoor. Zeef de bloem, het zout en de cacaopoeder boven het mengsel en meng het door. Voeg de witte chocolade en melkchocolade toe en giet alles in een vierkant, met bakpapier bekleed bakblik van 23 centimeter. Bak 35-40 minuten tot dat de cake stevig is. Laat de cake afkoelen en snij er vierkantjes van.





Geen opmerkingen: