donderdag 23 september 2010

Romige kerrieschotel met eieren



Druk, druk, druk....
Ik ben bezig met een groot artikel over deeg voor het bakken van taarten etc. Daar gaat veel tijd in zitten en daarom even een gemakkelijk recept (gepikt van mijn eigen kookwebsite!) maar daarom niet minder lekker!

Kerrieschotel met eieren

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
  • 6 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 500 milliliter koude kippenbouillon (evt. groentebouillon)
  • 1/3 blok santen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blad daoen salam/daun salam, gedroogd, vers of diepvries (Indonesisch laurierblad, verkrijgbaar in toko's)
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 grote fijn gesnipperde ui
  • 2 volle eetlepels bloem
  • Thaise vissaus
  • paar druppels citroensap
  • scheutje tabasco of niet zoete chilisaus
  • 2 eetlepels bakolie (arachide, zonnebloem)
Bereiding:

Olie in klein braadpannetje verhitten en ui paar minuten zachtjes fruiten. Knoflook, gemberwortel en kerrie erbij en even meebakken. Bloem erover strooien en ook even laten meebakken. De helft van de kippenbouillon in één keer toevoegen en met garde op hoog vuur een gladde saus kloppen. De overige bouillon, daun salam en santen toevoegen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met enkele druppels vissaus, citroensap, chilisaus en eventueel zout. De grofgehakte eieren door de (dunne) saus scheppen, zodat een goed gevulde saus ontstaat die bijvoorbeeld lekker is met witte rijst en sperzieboontjes. Origineel om ragoutbakjes mee te vullen, weer eens wat anders dan de obligate champignon- of kippenragout!

Geen opmerkingen: