woensdag 28 oktober 2009

Benodigdheden voor de gestoofde kip


Voor het recept gestoofde kip in sjalotten-kastanjesaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

* 1 kilo (biologische) kipdijfilet (of kipkarbonades, drumsticks)
* 250 gram bij voorkeur hele kastanjes
* 250 gram sjalotten (kleine gehalveerd, grote in stukken gehakt)
* takje rozemarijn, snufje tijm, blaadje laurier
* 250 milliliter volle droge witte wijn
* eendenvet of olijfolie om in te bakken
* 4 tenen knoflook, gekneusd
* 1 liter kokend water
* zout/peper
* ruime braadpan (met dikke bodem)

Ik heb nagedacht over een geschikt toetje. En heb een gemakkelijk en lekker toetje gevonden: vanillevla met bramen en schuimkop. Morgen het recept voor de kip en vrijdag het recept en de benodigdheden voor de vanillevla. Zaterdag volgt het recept voor de pompoen met knoflook.

Geen opmerkingen: