maandag 4 november 2019

Noedelsoep, een kom vol moederliefde


Twee jaar afwezigheid op de blog

Ik wil je even bijpraten, zodat je begrijpt hoe ik nu in het leven sta.

De afgelopen twee jaar ben ik druk geweest met het uitbouwen van mijn praktijk. Via Coaching Vitaal houd ik me bezig met coaching- en hypnotherapie/energetisch trancewerk. Ondanks dat er geen nieuwe recepten en blogs op Irene kookt verschenen, zag ik dat de belangstelling voor de site en de Facebookpagina onveranderd positief bleef en groeide. Inmiddels is de blogpagina ruim 1,2 miljoen weergaven verder!

Desembroodbakjezelf.nl is gestopt

Desembrood is een van mijn passies. In de online workshop en site kon ik mijn liefde voor desembrood naar buiten brengen. Maar... het haalde ook de focus weg van mijn coaching/trancewerk. Daarom ben ik daar mee gestopt. Niet met desembrood bakken trouwens. Elke twee weken bak ik twee grote desembroden.

Nieuwe inspiratie

De afgelopen maanden heb ik een nieuw coachprogramma opgezet en hakte ik een aantal knopen door. Mijn creativiteit is daardoor weer gaan stromen en ineens was daar de inspiratie voor een nieuwe invalshoek voor dit kookblog: koken met hart en ziel. Gerechten bereiden voor je dierbaren. Voeding bereiden met ingrediënten waar jij 100% achter staat. Het gaat om keuzes maken waar iedereen een beetje beter van wordt.


Voeding is energie

Alles wat je in je mond stopt komt uiteindelijk terecht bij jouw cellen. Het fungeert als brandstof voor je lichaam. Met de energie die je zo tot je beschikking krijgt, sta je op een bepaalde manier in de wereld, ga je om met je omgeving. Voeding kan ook troost geven of je kan het jezelf ontzeggen. In perioden in je leven kun je heel erg trek hebben in bepaalde voeding. Zo bezien is eten een interessant psychologisch terrein van je onderbewustzijn. Laat het onderbewustzijn op professioneel gebied nu mijn specialisme zijn! Daarom wil ik voeding op dit blog voortaan vanuit een ander perspectief vormgeven. En ik wil me daarbij door niets laten inperken. Vandaag de eerste nieuwe blog. Ik hoop dat het je bevalt.


Voeding voor je dierbaren

Een paar weken geleden was er iets gebeurd wat mij even van mijn stuk bracht. Vervolgens ging ik de keuken in om een salade te maken. Ik was ongeïnspireerd en flanste wat in elkaar. Ik deed er veel te veel rode pepers door en de balans was helemaal zoek. Kortom het was een minder geslaagde salade. Je neemt dus je stemming mee in het eten dat je klaarmaakt. Daar tegenover kun je de stemming van degenen waar je voor kookt ook positief beïnvloeden. Geef aandacht aan een gerecht en stop een ruime hoeveelheid liefde en verse ingrediënten erin, zodat het eindresultaat bruist van de positieve energie! 

Met dat idee stond ik twee weken geleden in de keuken om deze noedelsoep te maken voor mijn dochter. Je kunt met de bouillon alle kanten op. Behalve kip (die je ook met kruiden kunt bakken, in dunne plakken snijden en dan als laatste in de kom leggen), kun je ook garnalen, vis, zeevruchten, kort geroosterd mals rundvlees, geroosterd buikspek of een zacht gekookt ei nemen. Of het vegetarisch maken. Qua groenten kun je eindeloos variëren. Denk aan: Chinese kool, spinazie, koolrabi, broccoli, paprika, (gedroogde) paddenstoelen, paksoi, mini maiskolfjes of maiskorrels, allerhande kruiden, reepjes omelet, zeewier, tofu, zoete aardappel, pompoen, courgette, snijbiet, asperges, bloemkool, enzovoort.


Noedelsoep, een kom vol moederliefde
Recept voor enkele kommen

Benodigdheden:
 • Voor de bouillon:
 • 1 liter kippenbouillon (ik nam twee biol. kippenbouillontabletten, maar je kunt ook een pot kippen- of groentebouillon nemen)
 • Stukje verse gemberwortel in plakjes, 1 citroenblad, 1 blad daun salam, 2 stukjes gedroogd laoswortel, lichte sojasaus (een stengel citroengras is ook lekker, kneus het dan eerst).
 • Verder nog:
 • Noedels hoeveelheid naar smaak (lekker is bijvoorbeeld udon of soba, te koop bij o.a. toko's of AH)
 • 250 gram sugarsnaps, draderige deel eraf gestript
 • 1/2 prei, in ringen
 • Paar handen gewassen taugé
 • Bosje bosui, in ringen
 • 3 wortelen, in schijfjes
 • 1 (biol.) kipfilet, in dunne reepjes
 • Handje gewassen spinazie
 • 2 stengels bleekselderij (hak wat blad grof)
Bereiding:
 1. Laat alle kruiderijen in de bouillon een half uurtje tegen de kook aan trekken met de deksel op de pan. Vis alle specerijen eruit. 
 2. Doe de wortel, bleekselderij en prei in de bouillon, laat 5 minuten pruttelen. 
 3. Voeg sugarsnaps en kip toe en laat enkele minuten zacht koken.
 4. Breng op smaak met sojasaus.
 5. Verdeel de taugé, spinazie, bleekselderijblad en bosui over de kommen en schenk de hete bouillon erover. 
 6. Dien op met stokjes. De bouillon drink je uit de kom.
Een hartverwarmende soep!

Geen opmerkingen: