zondag 21 augustus 2016

Wrap met gerookte kip, artisjokken en tomaatjes en wrap met zalm, avocado en zeekraal

van links naar rechts onder: gerookte zalm, zeekraal en kipvulling met artisjokken,
gedroogde tomaatjes en pijnboompitten


Lekkere wraps: zilt & zee en gerookt & gekruid
De meeste wraps die ik tot nu toe heb gegeten waren met roomkaas en zalm. Soms een variant met ham. Maar dan heb je het wel gehad. Ik was toe aan iets nieuws.

Wat is eruit gekomen?
Het resultaat van mijn denkwerk mag er zijn! Een wrap vul ik met gerookte zalm, avocado, komkommer en zeekraal. De zeekraal voegt een crunchy bite en extra zilt element toe aan de wrap.
De basis is roomkaas met dille en limoen. Hier voeg ik geen extra zout aan toe. De zalm en zeekraal zijn zout genoeg.

De andere wrap krijgt een vulling van gerookte kip, pijnboompitten, gedroogde tomaatjes en artisjokharten. De basis is rijk gevuld met roomkaas en groene kruiden.

Wrap met gerookte kip, artisjokken en tomaatjes
Recept voor 18 stuks

  • De vulling:
  • 300 gram gerookte (scharrel)kip (bij AH), bruin grotendeels eraf gesneden en in dunne plakken
  • 240 gram uitlekgewicht artisjokken op olie of vocht, in dunne plakken
  • 75 gram geroosterde pijnboompitten
  • 100 gram gesneden gedroogde tomaatjes (tomaten op olie)
  • De spread:
  • 400 gram roomkaas naturel (zoals monchou, philadelphia of kaasspread merkloos AH)
  • Zout/peper/snuf gedroogde knoflook uit molen/scheut worcestershiresaus
  • takjes verse kruiden naar smaak, ik nam jong wortelgroen, rozemarijn, tijm, salie en oregano, kleingesneden
  • 6 grote wraps (Mexicaanse)

Bereiding:
Meng de kip, artisjokken, pijnboompitten en tomaatjes door elkaar en breng op smaak met zout, peper en draai gedroogde knoflook  en worcestershiresaus. Maak de spread door de roomkaas los te roeren met de gehakte kruiden. Breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel de spread over de wraps en laat ruimte aan de zijkant, want anders loopt bij het oprollen de spread ertussenuit. Leg de vulling in een rechte streep in het midden en rol de wrap strak op. Snijd de wrap in drieën.

Wrap met zalm, avocado en zeekraal
Recept voor 18 stuks

  • De vulling:
  • 100 gram zeekraal, breek de sappige delen eraf en gooi de houtige delen weg
  • 400 gram gerookte zalm, in dunne plakken
  • 2 rijpe avocado’s, in plakken
  • ½  komkommer, zonder zaad in dunne lange stroken
  • De spread:
  • 400 gram roomkaas naturel, (zoals monchou, philadelphia of kaasspread merkloos AH)
  • 3 el. gehakte verse dille
  • Sap van 1 limoen
  • 6 grote wraps (Mexicaanse) 

Bereiding:
Roer de dille en limoensap door de roomkaas en verdeel over de wraps. Hou de zijkanten vrij, zodat bij het oprollen de vulling er niet tussenuit loopt.
Beleg in een rechte lijn met zalm, avocado, komkommer en zeekraal. Rol strak op en snijd elke wrap in drieën.

Geen opmerkingen: