zondag 28 augustus 2016

Rodekool salade



Een salade vol kleur, smaak en vezels
Een salade van witte kool eten wij regelmatig. Maar van rodekool is toch wat minder bekend. Voor de afwisseling raspte ik eens een kleine rodekool en kruidde 'm met de warme smaak van bruine masala. Verder bracht ik 'm op smaak met azijn, zout en knoflook. Ik zette de salade 24 uur afgedekt in de koelkast en at 'm de volgende dag als frisse tegenhanger bij de pulled pork die we op de barbecue hadden gemaakt. Samen met een sausje van yoghurt, mayonaise, zout/peper, gemalen gedroogde knoflook en wat tahin.

Variatie
Het is goed om variatie aan te brengen in de voedingsmiddelen die je eet. Bij groenten zorg je dat je alle kleuren van de regenboog eet. Dus paars, geel, oranje, geel, groen, rood, wit, enzovoorts. Deze rodekool salade is natuurlijk hartstikke paars, dus een goede keus voor de afwisseling.

Rodekool salade

bijgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

1 middelgroot rood kooltje, heel fijn geraspt
60 ml. rode wijnazijn
1 tl. à 5 ml. zout
1/2 tl. bruine masala (specerijenmengsel, een warm smakend kerriemengsel te koop bij Aziatische winkels, tegenwoordig ook steeds meer te koop bij supermarkten)
1 tl. geraspte knoflook

Bereiding:

Meng zorgvuldig alle ingrediënten door elkaar en plaats 24 uur in de koelkast.


Geen opmerkingen: