woensdag 13 mei 2015

salade met mousse van bokking en garnaaltjes


salade met bokkingmousse en garnaaltjes
Eigenlijk wilde ik de vismousse met mierikswortel op smaak brengen. Maar ik had het niet in huis en daarom nam ik wasabi. Dat was een gouden greep want het tilde de smaak van de gerookte haringfilet naar een hoger niveau. Samen met de kort gebakken little gem en wat Hollandse garnaaltjes werd het een bijzonder salade.

spekbokking
Ik nam spekbokking voor dit recept. Dat is gerookte haring. Maar je kunt ook gestoomde makreel nemen of een andere gerookte vis. Zoek je een lekkere vissalade met makreel, bietjes en mierikswortel? Kijk dan eens naar deze salade.

little gem
De little gem wordt kort goudbruin gebakken. Kun je geen little gem vinden, neem dan andere sla. Maar bak het dan niet. Nog meer recepten met little gem staan op de blog o.a. basisrecept geroosterde little gem.

Salade met bokkingmousse en garnaaltjes

Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen

Benodigdheden:

1 el= 15 ml.
  • Voor de mousse:
  • 200 gram schoongemaakte gerookte bokking (of andere gerookte vis)
  • 1 el. (kokos)azijn
  • 1 el. wasabi, ik nam uit een tube (of minder als je niet van pittig houdt)
  • 2 el. room
  • 2 el. mayonaise
  • De salade:
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 struikje little gem, gewassen en goed droog, gehalveerd (of andere sla)
  • 1 el. Japanse sojasaus
  • Scheutje sesamolie
  • 1 el. neutrale olie voor bakken
  • Paar kerstomaatjes
  • Staafmixer of keukenmachine 

De bereiding:


Maak van de ingrediënten met de staafmixer een gladde mousse. Meng de sojasaus en de sesamolie. Verhit de olie in een koekenpan en bak de struikjes kort aan beide kanten goudbruin. Schik de sla op de borden. Leg de vismousse ernaast en schik er wat tomaatjes omheen. Verdeel de dressing over de salade.

Geen opmerkingen: