vrijdag 29 mei 2015

Brownie(s) van Liesbeth


Brownie(s): supersnel gemaakt
Als je op zoek gaat naar het recept van brownie(s) zijn er in de vele bakboeken of op internet veel verschillende soorten te vinden. Ik zoek altijd naar een “gezonde” versie.
Inmiddels heb ik zoveel geëxperimenteerd met recepten, dat er een eigen recept is ontstaan.
Een heel makkelijk recept en supersnel gemaakt: binnen een uur staat er een heerlijke brownie op tafel. Gaat je voorkeur uit naar een beetje smeuïg resultaat: neem dan 15 gram water extra én zonnebloemolie.
  • 250 gram water
  • 250 gram zonnebloemolie
  •     2 eieren
  • 300 gram rietsuiker
  •   40 gram vanillesuiker
  •   65 gram cacao 
  • 100 gram amandelmeel
  • 230 gram bloem
  •     2 tl. bakpoeder
  •     1 tl. zout
  1. Vet een rechthoekige vorm van ongeveer 20 x 30 cm in en bedek de bodem met ingevet bakpapier.
  2. Ik heb de helft van het recept gemaakt en een ronde vorm van 22 cm doorsnee gebruikt.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Klop, in een ruime kom, de eieren los. Voeg het water, de olie en de suiker en het vanillesuiker en het zout toe en roer goed door.
  5. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven de kom en schep het rustig door. Bij gebruik van een mixer of keukenmachine: zet op de laagste stand. Het hoeft alleen goed gemengd te worden; bij lang kloppen wordt het geen luchtig gebak!
  6. Schenk het beslag in de ingevette vorm en bak de brownie in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  7. Bij iets langer bakken wordt de brownie droger.
Heerlijk met rode vruchtensaus en slagroom!

Geen opmerkingen: