vrijdag 10 april 2015

Beignets van asperges

Beignets van asperges
Een lekker en klassiek gerechtje! Zorg wel voor goed schoon en heet frituurvet/olie. Dat is belangrijk voor de smaak en zorgt voor een lichte beignet i.p.v. een vette deeghap!

variëren
Neem het beslag als basis en... denk aan het frituren van (rauwe) garnalen, vis, inktvis, mosselen en het frituren van gekookte: schorseneren, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, paprikareepjes, champignons, courgette, etc.

Voorgerecht, snack of bijgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
  • 1 kilo gekookte asperges (wit of groen) goed uitgelekt
  • 350 gram bloem
  • ½ liter (licht) bier
  • 1 tl. à 5 ml. zout
  • 1 eiwit
  • 1 el. à 15 ml. neutrale olie (zonnebloem, arachide, o.i.d.)
  • frituurolie/vet
Bereiding:

Leg de gekookte asperges op een schone theedoek en dep ze zorgvuldig droog. Maak een dik beslag van de bloem, bier en zout. Als het nog te dun is, roer dan wat extra bloem erdoor. Laat het een kwartier rusten. Klop het eiwit heel stijf en schep door het beslag. Roer er tenslotte nog een lepel olie door. Verhit het frituurvet. Doop de asperges in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze even uitlekken op een keuken en eet ze dan gloeiendheet op! Lekker met een sausje zoals deze: 3 el. mayonaise, ½ tl. gedroogde dragon, paar druppels citroen, peper/zout naar smaak, paar druppels worcestershiresaus. Of vervang de gedroogde dragon door 1 tl. verse dille.

Geen opmerkingen: