zaterdag 28 maart 2015

Pizzarolletjes van brooddeeg van Jaap

Pizzarolletjes van brooddeeg

Een paar weken geleden maakte ik kaneelbroodjes. Een mooi zoet zweeds gebak waarvan het recept ook op Irene’s blog staat. Ze waren heerlijk en ik vroeg me af hoe dit recept zou smaken met een hartige vulling. Zoiets als een pizza: tomatensaus, kaas, ham en salami.
Er is maar één manier om er achter te komen en dat is om ze te maken… Vandaag was het zover en gingen we aan de slag. Ze zijn heerlijk en ik wil dit recept graag met jullie delen. Perfect bij de paasbrunch!

Voor 16 pizzarolletjes heb je het volgende nodig:

voor het deeg:
  • 500 gr. tarwebloem
  • 20 gr. verse gist of 10 gr. gedroogde
  • 280 ml. warm water
  • 50 ml. olijfolie
  • snuf zout 
Los de gist op in het water en meng alle ingrediënten in een kom. Kneed er een soepel deeg van en laat dat ongeveer 45 minuten rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Rol het dan uit tot een vierkante lap van ongeveer 40x40 cm.

voor de saus heb je het volgende nodig:
  • blik 400 gr. tomatenblokjes
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • wat knoflookpoeder
  • beleg: kleingesneden salami, ham, pesto, geraspte kaas
Meng deze ingrediënten en verdeel het over de deeglap. Verdeel niet alles erover, er blijft wat over, anders krijg je straks problemen met het oprollen. Nu verdeel je er nog wat extra beleg over. Ik gebruikte salami, ham, pesto en geraspte kaas. 
  1. Rol de plak voorzichtig op en snij hem met een scherp mes in 16 gelijke plakken.
  2. Leg deze plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog een uurtje rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C., bestrooi de broodjes nog met wat geraspte kaas en bak ze in een half uur gaar en knapperig. 

Geen opmerkingen: