vrijdag 30 januari 2015

Bonensalade met appel & avocado


Lekker, gezond & makkelijk!
Een cadeautje van Bonduelle! De afgelopen week werd een pakketje bezorgd met vier blikjes gemengde bonen van Bonduelle. Een mix van limabonen, kidneybonen, kikkererwten en witte bonen. Je kunt deze salade natuurlijk maken met elke combinatie bonen. Of met linzen.

Lunch...
Donderdag heb ik een gezonde salade gemaakt en voorgeschoteld aan Annemarie van Superfoot Lifestyle. Zij vond 'm erg lekker en daarom deel ik 'm vandaag met jullie!

Bonensalade met avocado & appel

lunch voor 2 personen

1 tl. = 5 ml.
1 el. = 15 ml.

Benodigdheden:
  • 1 blikje gemengde bonen (bijv. van Bonduelle)
  • 1 friszoete appel, mooi gelijkmatig kleingesneden met schil
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt met stelen en al...
  • 1 heel klein rood uitje (ca. 2 el.), gesnipperd 
  • 2 el. rode wijnazijn
  • 1 el. olijfolie
  • 0,5 tl. gemalen komijn, liefst van zelf gemalen even geroosterd komijnzaad
  • peper liefst versgemalen/zout
  • tabasco of niet zoete rode chilisaus
Bereiding:

Bestrooi de uisnippers met wat zout en wrijf het er goed in, laat 10 minuten staan. Roer dan de azijn erdoor en laat nog eens 10 minuten staan. Nu smaakt de ui niet meer scherp. Roer het komijnzaad en olijfolie erdoor en enkele draaien versgemalen peper. Meng voorzichtig door alle overige ingrediënten en proef of nog extra peper en zout nodig is.

Lekker met een paar sneden desembrood & gezouten boter!



Geen opmerkingen: