Snel ‘stoofvlees’
We hadden lekker vrij in de
herfstvakantie en genoten van een paar mooie dagen. Op een druilerige donderdag
kreeg ik zin om stoofvlees te maken, lekker kruidig en herfstachtig. Helaas
ontbrak de tijd omdat er genoeg te doen was buitenshuis. Dan heb ik gelukkig
een oud en beproefd recept bij de hand voor een ‘snelle’ variant van
stoofvlees. Ik had het al een poosje niet meer gemaakt, maar het smaakte nog
even lekker als de eerste keer.
De basis is goede biefstuk die
je roerbakt met wat uien en een appel en eventjes laat stoven met wat ketjap.
Het resultaat is echt een aanrader.
Voor dit snelle
‘stoofvlees’voor 2 personen heb je het volgende nodig:
- 2 biefstukjes van goede kwaliteit
- 1 ui, in halve ringen
- 1 appel, in partjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- beetje geraspte nootmuskaat
- 1 klont boter
- peper en zout
Bak hierin
de uien al omscheppend bruin en voeg dan de stukjes appel toe. Bak dit nog een
minuutje mee. Voeg ketjap, nootmuskaat en een scheutje water toe en laat het
ui- en appelmengsel 10 minuutjes gaar stoven.
Voeg dan de biefstukreepjes toe
en verwarm die nog heel even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Wij aten het met frites die ik in de
oven had gemaakt (kruimige aardappelen in parten snijden, omhusselen met wat
olijfolie en in een warme oven bakken op de bakplaat) en zuurkool.
Voor de
zuurkool verwarmde ik 2 eetlepels appelstroop in een pan, daarna zuurkool
erbij, een paar peperkorrels en een flinke scheut witte wijn. Dit laat je
sudderen terwijl je ondertussen het vlees klaarmaakt.
Een aanrader voor als je weinig tijd
hebt en toch wilt genieten van heerlijk herfstachtig stoofvlees.
Reacties