3 x groentendips van Liesbeth


3 x groentendips van: broccoli, tomaten en wortel
Mijn taarten van de afgelopen weken waren behoorlijk calorierijk. Tijd dus voor een paar lichtere gerechtjes: groentendipjes. Lekker op stokbrood, toastjes of op een plakje komkommer. Wij aten het met sla, uit onze moestuin op poten (zie elders op de blog), zelfgebakken brood en een biefstukje.

Broccolidip
  • Kleine stronk broccoli,
  • 1 theelepel grove mosterd,
  • 1 theelepel dragonmosterd,
  • Peper en zout,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • Flinke scheut olijfol
  1. Broccoli kort koken en in koud water af laten koelen. 
  2. Met overige ingrediënten in blender of met pureerstaaf fijn maken. 
Tomatendip
  • 4 tomaten,
  • Paar takjes verse basilicum,
  • Peper en zout
  1. Tomaten insnijden en in kokend water leggen tot het velletje gaat omkrullen.
  2. Afspoelen met koud water en ontvellen.
  3. Tomaten in vieren snijden en zaadjes en sap eruit scheppen.
  4. Tomatenvruchtvlees en basilicum fijn maken.
  5. Op smaak brengen met peper en zout.
Worteltjesdip
  • Half bosje worteltjes,
  • Sap van 1 citroen,
  • Paar takjes verse tijm,
  • Paar takjes verse rozemarijn,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • 1 eetlepel gembersiroop,
  • Zout en peper
  1. Worteltjes kort koken en in koud water af laten koelen.
  2. Fijn maken met overige ingrediënten.

Reacties