Aardbeidenroompudding
Bij zomers weer horen frisse toetjes met fruit. Dit recept heb ik jaren geleden uit de Allerhande van AH gehaald.
- 500 gram aardbeien
- Een paar takjes verse munt
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram suiker
- 500 ml karnemelk
- 250 ml slagroom
- 50 ml water
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 el poedersuiker
- Puddingvorm, inhoud ongeveer 1,5 liter
- 200 gram aardbeien in kleine stukjes snijden.
- Een deel van de blaadjes munt (hoeveelheid naar smaak) fijn snijden.
- De blaadjes gelatine in koud water weken. De blaadjes één voor één in een kommetje met koud water leggen: zo worden de blaadjes snel zacht!
- Verwarm het water met de suiker. Als de suiker is opgelost, de pan van de warmtebron nemen en de gelatine in het suikerwater oplossen.
- Karnemelk mengen met het suikerwater.
- Slagroom stijf kloppen. De stukjes aardbeien en fijngesneden munt erdoor roeren. Spatel tot slot het karnemelk-/suikermengsel door de slagroom.
- Spoel de puddingvorm om met koud water en schep het mengsel in de vorm.
- Laat 6 uur opstijven in de koelkast.
Reacties