maandag 14 april 2014

Vegetarische spaghetti met broccoli, champignons en kruidenkaas van Ineke

Oproep recepten
Dit recept is door Ineke Slingerland gedeeld. Zij kookte dit recept uit een vegetarisch kookboekje tijdens een weekend en vulde het aan met champignons en ui en maakte er een rucolasalade bij. Volgens haar dochter hoort het in de top vijf van lekkerste vega recepten thuis! Dit recept kun je aanvullen met alles wat je maar lekker lijkt. Of ipv spaghetti kiezen voor een andere pasta.

Vegetarische spaghetti met broccoli, champignons en kruidenkaas van Ineke

hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram broccoliroosjes 
  • 150 gram [on]gezouten noten 
  • 3 knoflookteentjes 
  • een flinke gesnipperde ui 
  • bosje gesnipperde peterselie 
  • 250 gram [kastanje] champignons
  • zout, versgemalen peper en paprikapoeder
  • een ruime eetl. olie 
  • 200 gram kruidenkaas. Ineke gebruikt mosterd/brandnetelkaas, maar dit kan van alles zijn, wat je maar lekker vindt.

Bereiding:

*Kook de spaghetti beetgaar. *Verdeel de broccoli in roosjes en kook het kort in kokend water. * Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de noten toe en laat op een laag vuurtje rustig roosteren tot ze goudbruin zijn. Af en toe omschudden. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. *Bak intussen de ui met champignons op een half hoog vuurtje tot ze een mooi bruin kleurtje hebben, en voeg zout, peper en paprikapoeder toe naar smaak.
Giet de spaghetti af en meng alle ingrediënten erdoor. Rasp de kaas en geef die er los bij.

Voor de salade: zakje rucola sla, cherry tomaatjes, komkommer, en een zelfgemaakte honing/mosterd dressing. Paar eetlepels mayonaise, olijfolie, mosterd, honing, scheutje koffiemelk, versgemalen peper en zout. Hoeveelheden naar smaak, tussendoor proeven. Dit maak ik altijd ruim en wat over is bewaar ik in een jampotje in de koelkast.

Geen opmerkingen: