dinsdag 25 maart 2014

Dressing voor salade & groente van Liesbeth


DRESSING

Ik koop nooit kant-en-klare dressing, maar ik zorg dat er altijd een potje zelfgemaakte dressing op voorraad in de koelkast staat. Lekker over sla, door een salade of over geblancheerde groente.
Het onderstaande recept is voldoende voor ongeveer een halve liter. Er wordt in het recept gebruik gemaakt van een eidooier. Omdat ik nooit rauwe eieren gebruik, neem ik voor dit recept een dooier van een zachtgekookt ei.

  • Halve ui, gesneden
  • 1 el mosterd naar smaak
  • 1 el gembersiroop
  • 100 ml. witte wijn
  • Sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 1 eidooier van een zachtgekookt ei
  • 150 ml olijfolie
  • 150 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie of arachideolie)
  • Peper, zout naar smaak

Doe alle ingrediënten, behalve de beide soorten olie en het peper en zout, in een hoge kom en maal fijn met een staafmixer. Voeg hierna de olie toe en meng met de staafmixer tot er een mooie homogene massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen: