Pasta met courgette en
broccoli
Heerlijk
dat het voorjaar eraan komt! Terwijl ik dit schrijf (begin maart)
schijnt het in Limburg 20 graden te zijn en is het bij mij in de tuin ook prima
uit te houden. Gisteren had ik mijn beide jongens te eten. Iets dat niet meer
zo heel erg vaak voorkomt. Er stond een lekker en makkelijk pastagerecht op het
menu en dat paste perfect bij het voorjaarsgevoel dat we hadden.
Het is een
gerecht met verse pasta en een rijke saus met daarin naast kruidige worstjes
ook veel groentes.
Voor twee personen heb je het
volgende nodig:
- 250 gr. verse pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
- 1 courgette
- 1 stronk broccoli
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 4 gekruide worstjes, chipolata, merguez o.i.d.
- 1 bekertje crème fraiche
- olijfolie
- zout en peper
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
Kook de broccoliroosjes beetgaar in
een pan met kokend water. 5 minuten is genoeg. Spoel ze daarna af met koud
water, dan blijven ze mooi frisgroen.
Snij de worstjes in kleine stukjes
en bak ze in een scheut olie mooi bruin. Voeg ui en knoflook toe en bak even
mee. Maak met een kaasschaaf mooie
linten van de courgette. Het middengedeelte met de zaadjes niet
gebruiken. Bak de linten ook even mee en voeg daarna de broccoliroosjes en
de Italiaanse kruiden toe. Alles even goed doorwarmen en op smaak brengen met
zout en peper. Daarna tot slot de crème fraiche toevoegen en laten smelten.
Kook ondertussen de pasta beetgaar;
verse pasta heeft ook maar vier of vijf minuten nodig. Schep pasta en groentesaus op een
diep bord en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas
Reacties