zondag 5 januari 2014

Rundvlees uit de römertopf gestoofd met gember, sinaasappel en steranijs

Lekker bij rode kool
Deze stoofpot uit de römertopf krijgt een Chinese twist door het gebruik van steranijs en pruimen. Heerlijk om te eten met rode kool en gekookte witte rijst. Als je geen römertopf hebt, dan kun je dit natuurlijk ook in een pan stoven, in de oven of op het vuur op lage (sudder)stand.

Rundvlees uit de römertopf gestoofd met gember, sinaasappel en steranijs

hoofdgerecht voor 4 personen (ruim)

Benodigdheden (gemeten met een maatel. à 15 ml):

  • 1 kilo runderrib- of sukadelappen, kleingesneden
  • sap en rasp van twee mandarijnen
  • 150 ml. sinaasappelsap
  • 1 el. geraspte verse gemberwortel
  • 4 el. lichte Thaise sojasaus
  • 2 el. zoete ketjap
  • 100 gram gedroogde pruimen, grote kleiner gesneden
  • 3 gehakte tenen knoflook
  • 1 à 2 steranijs
  • 1 römertopf, vooraf half uurtje onder water zetten

Bereiding:

Meng alle ingrediënten en verdeel over de römertopf. Plaats in de koude oven en laat ca. twee uur op 220 graden C. stoven tot het vlees gaar en zacht is.

Geen opmerkingen: