vrijdag 27 december 2013

Liesbeth: smeerpaté

SMEERPATÉ

Een lekker hapje voor de feestdagen. Snel klaar en lekker bovendien!


de smeerpaté
de ingrediënten (zonder de leverworst)
  • 200 gram leverworst
  • 2 middelgrote augurken, zoetzuur
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 borrelglaasje sherry
  • snufje zout en peper
  • 1 el gembersiroop

De leverworst smeuïg roeren met de mayonaise, yoghurt en sherry: dit gaat heel handig met een keukenmachine, maar met een vork kan natuurlijk ook.
Augurken en ui heel fijn snijden, knoflook uitpersen en alles met elkaar mengen.
Op smaak brengen met mosterd, zout en peper en gembersiroop.

Lekker op een toastje, een plakje komkommer of een stukje bleekselderij.

Geen opmerkingen: