vrijdag 22 november 2013

Serranoham met portpruimen, borrelhapje

Een snel & bijzonder borrelhapje
Dit borrelhapje (of onderdeel van een buffet) is zó gemaakt en smaakt heerlijk! Je kunt ook variëren door een vingergreepje tijm, venkelzaad, rozemarijn of salie mee te koken.

Serranoham met portpruimen

borrelhapje ca. 22-25 stuks

Benodigdheden:
  • 100 gram serranoham (ik neem het excellentmerk van AH, de plakjes zijn goed hanteerbaar, volgens mij is de verpakking iets minder dan 100 gram)
  • 25 gedroogde kleine pruimen (of halveer grote na het koken)
  • ca. 2 dl. rode port (ruby of tawny)

het koken van de pruimen...
Bereiding:


Was de pruimen en breng ze met de port aan de kook. Laat ze ca. een kwartier koken tot de pruimen zacht zijn. De port mag niet helemaal inkoken, er moet nog ca. 3 el. vloeistof overblijven. Halveer de plakjes ham in de lengte. Rol de afgekoelde portpruimen met een theelepel port in de ham en zet vast met een cocktailprikker.

Geen opmerkingen: